spot_img
Ana SayfaGenel“Yara” iddiaları, Sağlık çalışanlarını üzdü… SMA HASTASI MEDİNE BEBEK İYİLEŞTİ

“Yara” iddiaları, Sağlık çalışanlarını üzdü… SMA HASTASI MEDİNE BEBEK İYİLEŞTİ

Hatay Devlet Hastanesi’ne 3 ay önce SMA hastası olarak yatırılan Medine adlı bebeğin yakınlarınca sosyal medyada yayınlanan, “Yarası var, iyileşmiyor” şeklindeki iddianın gerçekle bağdaşmadığı ifade edildi. SMA hastası olarak hastaneye getirilen bebeğin, çocuk servisindeki hekim ve sağılık ekibinin özenli tedavisi sonrasında tamamen iyileşmesine rağmen, oturmaya dayalı, kısa sürede geçebilecek yara gerekçe gösterilerek, yetersiz sağlık hizmeti gibi iddiaların ortaya atılması, hem Devlet Hastanesi Yönetimini, hem de Çocuk Servisi doktor, hemşire ile çalışanlarını üzdü.
Hatay Devlet Hastanesi Başhekimliği, sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili şu paylaşımı yaptı:
“Kamuoyunun dikkatine! Yaklaşık 2.5 aydır çocuk yoğun bakımımızda yatmakta olan SMA hastası Medine bebek, hastanemize ilk geldiğinde, enfeksiyona bağlı olarak septik şok tablosu içerisindeydi. Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Hekimimiz ve Çocuk Hekimlerimizin özverili gayretleriyle, bebeğimizde herhangi bir enfeksiyon tablosu kalmamış olup, bebeğimiz, tam beslenme halindedir.
Yoğun bakım hastalarında dekübit yaralar, yani yatak yaraları, görülmesi olağan bir durumdur. Sosyal medya mecralarında paylaşılan görseller ve yazılar gerçeği yansıtmamakta olup, oluşan yara 1 cm çapında, bir kaç güne iyileşebilecek bir durumdadır.
Pandemi ile mücadele eden ve aynı zamanda hastalarımıza sağlık hizmeti sunmaya özveriyle devam eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın hedef gösterilmesi ve karalamaya yönelik faaliyetler yürütülmesi, son derece üzücü bir durumdur.
Hatay Devlet Hastanesi olarak, bölgenin en donanımlı hastanesi olmanın verdiği sorumlulukla, tüm hastalarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz. SMA hastası bebeğimizde herhangi bir enfeksiyon tablosu kalmamış olup, her SMA hastası bebek gibi, rutin tedavi ve bakımlarına devam edilmektedir.
Çocuk YBÜ Modern Cihazlarla Donatıldı
Hatay Devlet Hastanesi’nde, çocuk yoğun bakım ünitelerinin de modern cihaz ve branşında uzman doktorları ve hemşireleriyle tam bir ekip ruhuyla halka hizmet vermeyi sürdürdüğü bildirilirken, Başhekimlik, bir süre önce Çocuk Bakım Ünitesi ile ilgili şu bilgileri vermişti:
“Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri; 365 gün, 24 saat kesintisiz hizmet sunan, 1 ay-18 yaş arası çocuklarımızın bakım ve tedavilerinin yapıldığı ünitelerdir. Burada takip edilen hastalar, çok disiplinli yaklaşım gerektiren ve genel durumunun yakın takip edilmesi gereken hastalardan oluşmaktadır. Çocuk Yoğun Bakım ünitelerinde; suni solunum cihazları, monitörler ve diğer tıbbı modern cihazlarla, kritik hasta çocuklarımızın, branşında uzman doktor ve hemşirelerimizle yakın takibi ve tedavisi yapılmaktadır. Hatay Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, 14 yataklı ve tam donanımlıdır. Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde, son 1 yıl içerisinde 350 kritik hasta çocuk gözlem altına alınmış olup, tedavileri yapılmıştır.”

DİĞER HABERLER