spot_img
Ana SayfaGenel“En Kötü Barış En İyi Savaştan İyidir”

“En Kötü Barış En İyi Savaştan İyidir”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya radyolarının canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt verdi.

Programın ilk bölümünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’nı ve Suriye’de gelinen noktayı değerlendiren Başkan Savaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüne atıfta bulunarak “En kötü barış en iyi savaştan iyidir” dedi.

Suriye’de 8 yıldır devam eden savaşın iki kaybedeni olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Yıllardır süregelen savaşın iki kaybedeni var: Suriye ve Türkiye. Gelinen noktada kaybedilen canlar ve paramparça olmuş hayatlar var. Bir nesil elinde kalem tutmadan savaşın gölgesinde, silahlarla büyüdü. Ancak egemen güçler bunların yerine kendi çıkarlarını düşünmekle meşgul. Kimin ne kazandığının ne önemi var? Burada insanlık kaybetmiştir” dedi.

“DEVLETİMİZİN VE ORDUMUZUN YANINDAYIZ”
Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarıyla devletinin ve ordusunun yanında olduğunu belirten Başkan Savaş, “Zeytin Dalı Harekâtı’nda olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı’nda da devletimizin ve ordumuzun yanındayız. İki hafta önce Sayın Valimize de bunu ifade ettim. Barışın ve huzurun sağlanması için atılacak tüm adımları destekleriz” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş, programın ilerleyen dakikalarında kent genelinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının il genelinde devam ettiğini ifade eden Başkan Savaş, “ Seçim öncesinde olduğu gibi sonrasında da çalışmalarımız devam ediyor. Ancak Antakya ve Defne’de içme suyu şebekesi tamamlanamadığı için bazı bölgelerde üstyapı çalışmaları yapamıyoruz. Yakın zamanda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları çalışmalarımız tamamlanacak ve bu iki ilçenin üstyapı çalışmalarını da bitireceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER