spot_img
Ana SayfaGenelBAŞKAN SAVAŞ AVRUPA’DA HATAY’I TANITTI

BAŞKAN SAVAŞ AVRUPA’DA HATAY’I TANITTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Almanya merkezli yayın yapan Kanal Avrupa televizyonun konuğu olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Programa kendini ve Hatay’ı tanıtarak başlayan Lütfü Savaş, 2021 yılının nisan ayında Hatay’da gerçekleşecek EXPO öncesi yetkililerle buluşmak ve ödül törenine katılmak için Almanya’ya geldiğini ifade etti

EXPO’DA HEDEF 2 MİLYON TURİST

EXPO ile şehrin bir anlamda görücüye çıkacağını belirten Başkan Savaş, “Bu vesileyle şehrimizin altyapısından tarihi mekânlarına, üstyapısından ulaşım ağına kadar geniş bir çerçevede hummalı şekilde çalışıyoruz. EXPO 6 ay sürecek ve bu süre zarfı boyunca dünyanın farklı noktalarından şehrimize gelen yerli ve yabancı turistleri Hatayımızda ağırlamaktan dolayı mutlu olacağız” diyerek yaklaşık 2 milyon turistin şehre gelmesini beklediklerini açıkladı.
Başkan Savaş, EXPO alanlarında nelerin olacağını da açıkladı. Antakya ve İskenderun bölgelerinde EXPO’nun yapılacağını ifade eden Başkan Savaş, “Şehrimizde yetişen tıbbi, aromatik ve endemik bitkileri, EXPO sayesinde dünyayla paylaşacağız. Antakya ve İskenderun’daki iki farklı alanda bu dev organizasyonu gerçekleştireceğiz. Antakya bölgesindeki alanda gastronomi köyü, fuar merkezi, amfi tiyatro, dikey tarımın yapıldığı seralar, coğrafyamızda iz bırakan medeniyetlere ait mozaikler yer alacak. Bunlarla beraber battı çıktı çalışmamız sırasında çıkan 5.yüzyıla ait şapeli bu alanda sergileyeceğiz. İskenderun’daki alanda ise dünyadaki gastronomi şehirlerini davet edeceğiz. Kendi mutfaklarını tanıtmalarına olanak sağlayacağız” diyerek Hatay’da 6 ay boyunca karnaval havasında bir organizasyon yapacaklarının altını çizdi.
Hatay’ın tıbbi aromatik ve endemik biti çeşitliliği bakımından zengin bir coğrafya olduğunu bir kez daha yineleyen Başkan Savaş, “EXPO sayesinde bu zenginliğimizi gözler önüne sereceğiz. Bununla birlikte ülkeler kendi bahçelerini sergileyecek. Örneğin Almanya’daki iki kardeş şehrimiz, Aalen ve Kiel, kendi bahçelerini sergileyecek” dedi.

HATAY’IN KAPILARI EXPO İLE DÜNYAYA AÇILACAK

EXPO alanlarındaki inşaatların bu sene ekim ve kasım ayları gibi biteceğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, sonraki aylarda ise kalan ufak çalışmaları tamamlayarak 1 Nisan 2021 tarihinde EXPO’nun kapılarının dünyaya açılacağını ifade etti.
Almanya’da bulunma sebebini Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği(AIPH) tarafından düzenlenen “Yılın Uluslararası Yetiştiricileri” ödül törenine katılmak olduğunu ifade eden Başkan Savaş, elde edilen başarının Hatay’a ait olduğunu sözlerine ekledi.

“BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ”

Programın ikinci bölümünde Hatay’ın ilklerin şehri olduğunu ve 23 medeniyetin 13 tanesine ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Savaş, “Şehrimiz 3 semavi dinin ilklerini bünyesinde barındırıyor. Yüzyıllardır iç içe, kardeşçe yaşıyoruz. Biz birbirimizi seviyoruz. Türkiye’nin serhat şehri Hatay’da yöneticilik yapmaktan gurur duyuyor ve Hatay’ı şahsi meselesi olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

ŞEHİRDEKİ SPORTİF GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI

Programın ilerleyen dakikalarında Hatay’daki sportif gelişmeler ile şehrin takımları konuşuldu. Sporun insan yaşamına büyük katkılar sunduğunu belirten Lütfü Savaş, “Bundan dolayı şehrimizdeki amatör ve profesyonel sporcular ile takımlara destek sunuyoruz. Belediyemizin farklı branşların üst liglerinde mücadele eden takımları var. Antakya’daki spor kompleksimizin benzerlerini 4 ilçemizde daha yapacağız. İstiyoruz ki gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak dursun ve ülkemizin başarısı için kendini geliştirsin” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ HATAYSPOR’UN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Hatayspor hakkında da düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Hatayspor 4 yıl önce 3. Lig’e düşmek üzeriydi. O zamandan sonra takıma sahip çıktık ve bugünkü noktaya taşıdık. İnşallah bu sene ipi göğüsleyerek Süper Lig’e çıkacağız. Takımımızın Süper Lig’de kalıcı olması için de Ajax’ın modelini inceleyeceğiz. Buradan Amsterdam’a geçerek altyapı modellerini yerinde görüp Hatayspor’umuz için kullanabilir miyiz onu inceleyeceğiz” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ’TAN HATAY’A DAVET VAR

Başkan Lütfü Savaş, programın son bölümünde Avrupa’da yaşan Türk vatandaşlarını Hatay’a davet etti. Hatay’ın kaplıcadan deniz turizmine, yaylalardan kültür turizmine kadar birçok değeri bünyesinde barındırdığını ifade eden Başkan Savaş, “Otel ve oda sayımızı arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Amerika’nın saygın gazetelerinden biri olan New York Times gazetesi 2020 yılında gezilecek yerler listesinde Antakya’ya da yer verdi. Herkesi cennet şehrimizin Hatay’a davet ediyorum” diyerek Hatay’ı tanıtmak için daha çok çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

DİĞER HABERLER