spot_img
Ana SayfaGenelBİR DEĞİL, BİN TAYFUR SÖKMENİZ

BİR DEĞİL, BİN TAYFUR SÖKMENİZ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, bir İngiliz yayın organına verdiği mülakatta yaptığı açıklamaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Sökmenoğlu ve ve Mursaloğlu aileleri adına bir açıklama yapan Mehmet Mursaloğlu, “Tayfur Sökmen gibi olmak, bir onurdur” dedi. Mursaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, bir İngiliz yayın organına verdiği mülakatta yaptığı açıklama, sadece şahsımı değil, tüm Hatay’lıları ziyadesiyle üzmüştür. Bugün Atatürk’ün en güvendiği isimlerden Tayfur Sökmen’in devlet geleneklerine olan bağlılığı göz önüne alındığında “Tayfur Sökmen gibi olmak” şüphesiz ki bir onurdur. Çünkü O öncelikle Milli bir kahramandır, Atatürk’ün en güvendiği isimlerden biridir, yürekli bir devlet adamıdır, Fransızlara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesiyle takdire şayan bir liderdir. En önemlisi de Tayfur Sökmen, Hatay Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı iken sürekli olarak Atatürk ile irtibatta kalmış, Ulu Önder’in talimatlarını birer birer yerine getirmiş böylelikle Hatay’ın anavatana katılması noktasında oldukça önemli bir görevi onurla ifa etmiştir.


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdiği mülakatta ise KKTC’ne yavru vatan denilmesine talihsiz bir şekilde şiddetle karşı çıkmaktadır. Ayrıca “Ben Tayfur Sökmen gibi olmam” diyebilme gafletine düşmüştür.
Bildiğim kadarıyla bu durum KKTC Cumhurbaşkanı için ilk değildir. Daha önce de ülkemizin sınır ötesi operasyonlarıyla ilgili eleştiri dozunu aşıcı söylemlerde bulunmuştur.
Ne tesadüftür ki Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu açıklamaları yaptığı tarihten hemen hemen iki ay sonra yani 26 Nisan tarihinde KKTC’de seçimler gerçekleştirilecektir.
Çeyrek asırdan fazla bir süredir KKTC’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması hususunda büyük mücadeleler veren, uluslararası platformlarda şiddetle bu akdi savunan Türkiye’ye ve Türkiye’nin yetiştirdiği bir asil evladına dil uzatmak, karşı çıkmak ya da belli bir amaç için ifade biçimselliği bulunmayan sözler sarf etmek elbette ki yakışık almamıştır. Bahse konu olan “Vatandır, vatan toprağıdır.” Bu yüzden büyük bir onur ve gurur ile söylüyorum ki; BİR DEĞİL BİN, YÜZ BİN TAYFUR SÖKMENİZ”

Milletvekili Zaroğlu’na teşekkür

Mursaloğlu, KKTC Milletvekili hemşehrimiz Bertan Zaroğlu’na da teşekkür etti. Mehmet Mursaloğlu, “Sayın Milletvekili Bertan Zaroğlu kardeşim doğduğunuz bu toprakların hakkını halkını ve Hatay Cumhuriyeti Devlet Başkanı Tayfur Sökmen’in davasını savunduğunuz için size şahsım ve ailem adına son derece teşekkür ediyorum. Malesef Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanının bu şekilde mesnetsiz ve yakışmayan açıklamasını esefle karşılıyorum 19 yıl vatan diye haykıran adamın hayatını inceleseydi değil ikinci Tayfur Sökmen Tayfur Sökmen’in yarısı bile olamazdı çünkü Tayfur Sökmen Atatürk’e bağlı bir şuur Atatürk’e bağlı bir insan olarak Hatay Cumhuriyeti Devleti’nin 1918yılından 1938 yılına kadar Tayfur bey ve silah arkadaşlarının Hatay Cumhuriyeti Devletini hakkını Fransızlara ezdirmemek ve çiğnetmemek için verdiği mücadelenin emsalsiz ruhla başardığını bilmeden bu açıklamanın yapılması bir Türk Devletinin başı olan zatı muhtereme yakışmamıştır. Yakışmadığı gibi tarihten ve Türklükten nasibi alamamıştır. Acaba KKTC yılarca verdiği bağımsızlık mücadelesinde bu kişi nerdeydi. Ne çabuk unuttu ki Kıbrıs’ın Türk halkına yapılan zulümleri unutuyor. Bu vesile ile size çok teşekkür ederim” dedi.

DİĞER HABERLER