spot_img
Ana SayfaEkonomiAZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ'NÜN “NESİMİ” İLÇESİ İLE KIRIKHAN KARDEŞ İLÇE BELEDİYESİ OLDU

AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’NÜN “NESİMİ” İLÇESİ İLE KIRIKHAN KARDEŞ İLÇE BELEDİYESİ OLDU

Kardeş ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’nün 12 ilçesi ile Hatay’ın 12 ilçesi kardeş ilçe belediyesi ilan edildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılan “HAZARDAN HATAY’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ” proje toplantısına, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan Bakan yardımcısı Valeh Hacıyev ve heyeti, Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Toplantı, Saygı duruşunun yapılmasının ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının okunması ile başladı.
Daha sonra siyasi partilerin gurup Başkanları selamlama konuşmaları yaptı.
BAŞKAN YAVUZ; “AZERBAYCAN; “AĞAÇ SENSEN-KÖK SENSEN, DALI BENEM – YAPRAĞI BENEM”
Ak parti gurubu adına selamlama konuşması yapan Ak parti gurup Başkanı ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; “Kardeşin kardeşe selamı var. Kardeşin toprağından diğer kardeşin toprağına beraberlik, özellikle bu önemli bir günde selam getiren dostlarımız var.
Ben öncelikle Azerbaycan Büyükelçimize, hanımefendilere, beraberindeki Bakan yardımcılarıma en derin sevgi ve saygılarımı sunarım. Hoş geldiniz Ata toprağına.
Bugün bu ziyareti çok anlamlı buluyoruz biz. Dünya karşımıza geçmiş bir kaşık su fırtınası içerisinde bizi boğmaya çalışırken, sınırda hemen yanı başımızda Bahar Kalkanında 34 tane canımızı, fidanımızı toprağa verdiğimiz bu anlamlı günde yine kardeşimiz yanımızda.
Azerbaycan, tek Millet iki Devlet, iki Bayrak.
Eğer Azerbaycan; “Dağ sensen, toprak benem.”
Azerbaycan; “ Ağaç sensen-kök sensen, dalı benem-yaprağı benem.”
İşte bizim Azerbaycan’a bakışımız böyle. Kardeş diyarı. İki kardeşin buluşması var bugün.
İnşallah birazdan kardeş ilçeleri belirleyeceğiz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber tayin edeceğiz. Bu bizim için en büyük onur, en büyük gurur.
Çünkü burada Azerbaycan’a elimizi uzatacağız onlarda bize elini uzatacaklar.
Tekrar hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten mutluyuz, memnunuz” dedi.
Başkan Yavuz’un konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Azerbaycan’dan gelen misafirler yaptıkları konuşmalarda, Bahar Kalkanında ki Şehitlerimize Allah’tan (c.c.) rahmet ve Türkiye’ye başsağlığı dilediler. Konuşmalarında ayrıca, Hocalı katliamının tarihini ve kardeş iki ülkenin tarihi bağlarını ve bu bağların önemine vurgu yaptılar.
Yapılan konuşmaların ardından, kardeş Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’den 12 İlçe ile Hatay’dan 12 İlçe, nüfusların eşdeğerliğine göre Kardeş Belediyeleri belirlendi.
Yapılan değerlendirme sonucunda “AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’NÜN “NESİMİ” İLÇESİ İLE KIRIKHAN KARDEŞ İLÇE BELEDİYESİ OLDU”
Belirlenen kardeş Belediyeler, yasal prosedürlerin tamamlanması süreci ile birlikte Eylül ayında resmileşmesi hedefleniyor.

DİĞER HABERLER