spot_img
Ana SayfaGenelHBB EKİPLERİ SEL VE SU TAŞKINLARINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

HBB EKİPLERİ SEL VE SU TAŞKINLARINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Hatay’da hafta sonu Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısı sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) harekete geçti.
Samandağ ilçesinde meydana gelen fırtına ve sağanak yağış, sahildeki yerleşim alanlarında sele neden olarak bölgenin tatil beldesi Çevlik’te etkili oldu. Sel baskınlarına yol açan şiddetli yağmur, Çevlik sakinlerine korkulu anlar yaşatırken HBB ekiplerinin anında müdahalesi ile can ve mal kaybının olmaması önemliydi.
İtfaiye Daire Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde oluşturulan AKOM, Samandağ ve mahallelerinden gelen ihbarları anında değerlendirdi. Su taşkınlarına karşı hızlı ve etkin müdahale için ekiplerin koordinasyonunu sağlayan merkez, belediye ekiplerini araçlarıyla birlikte kritik noktalara anında sevk etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, evlerini su basan vatandaşların yardımına koşarak tahliye çalışması yaptı.
Taşkınlara anında müdahale eden HBB ekipleri su taşkınları sonrası biriken suyun tahliyesi için de yoğun mesai harcadı. Büyükşehir ekipleri, yoğun yağış alan noktalarda oluşan olumsuzlukları gidererek bölge halkının takdirini kazandı.

DİĞER HABERLER