spot_img
Ana SayfaGenelKIDEMDE KAZANILMIŞ HAKLARDAN TAVİZ VERİLMEMELİ

KIDEMDE KAZANILMIŞ HAKLARDAN TAVİZ VERİLMEMELİ

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, kıdem tazminatının çalışanlar için hayati önemde bir uygulama olduğunu, bu nedenle mevcut kıdem tazminatı uygulamasındaki kazanılmış haklardan geriye gidişe müsaade edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla çalışma hayatının yeniden gündemine oturan kıdem tazminatı uygulamasına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Değirmenci, “Hali hazırda uygulamada olan kıdem tazminatı, emekçilerin geleceğini garanti altına alması, iş güvencesi sağlaması, çalışanların hayallerini gerçekleştirebilmesi gibi daha birçok faktörü beraberinde getiriyor. Bu nedenle mevcut kıdem tazminatı uygulamasından geriye gidiş olmayacak şekilde tüm emekçilerin kıdem tazminatı alabildiği bir sistemi kurgulamamız gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bir düzenleme yapılacaksa bu işçiden, emekçiden yana olmalıdır” diyen Değirmenci, “Kıdem tazminatının milyonlarca çalışanı ilgilendiren çok geniş kapsamlı bir uygulama olduğu göz önüne alındığında, işçi-işveren-hükümet üçgeninde ortak akıl mekanizmasının çalıştırılması büyük önem taşıyor. Emekçiler olarak beklentimiz, adil, herkesin kıdem tazminatı alabildiği, kazanılmış haklardan geriye gidişin olmadığı bir sistemin hayata geçirilmesidir” diye konuştu.

‘ÇALIŞANLARIN ENDİŞELERİ GİDERİLMELİDİR’
Emekçi kesimin ‘kıdem tazminatımız elden gidiyor mu’ şeklinde diken üstünde olduğunu kaydeden Değirmenci, “Kıdem tazminatında çalışanların kaygılarını giderecek, beklentilerini karşılayacak, hayallerine giden yolun üzerindeki engelleri kaldıracak bir sistemin olması en büyük beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

“Kıdemde kazanılmış hakların kaybedilmesi bir kenarda dursun, yapılacak düzenlemelerle kıdem tazminatı uygulamasının çalışanlar adına daha da ileriye taşınması gerekmektedir” diyen Değirmenci, “İlla bir düzenleme yapılacaksa öncelik kazanılmış hakların korunmasıdır. Aynı şekilde kıdem tazminatının tüm çalışanları içerisine alan kapsamlı bir tazminat modeli haline gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni mağduriyetler ortaya çıkarmayan bir sistemin sosyal diyalog kanalıyla geliştirilmesi gerekmektedir” diyerek kazanılmış hakların korunmasının büyük önem taşıdığının altını çizdi.

DİĞER HABERLER