spot_img
Ana SayfaGenelPandemi’de Çocuk ve Ergen Psikolojisine Dikkat!

Pandemi’de Çocuk ve Ergen Psikolojisine Dikkat!

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk, Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Yar, çocuk ve ergenlerle ilgili psikiyatrik konularda önemli bilgiler verdi.
Özel Palmiye Hastanesi’nin başarılı ve sevilen hekimlerinden Çocuk, Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Yar, branşları kapsamında verdikleri hizmetlerden, çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanına hangi durumlarda başvurulması gerektiği, ergenlik döneminde çocuk ve aile ilişkisi, salgın sürecinde çocuklarda ekran bağımlılığı, çocuk ve ergenlerin ruh sağlığı, pandemi sürecinde ebeveynlere düşen görevler gibi konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinin başlarından itibaren okulların kapatılması, online eğitime geçilmesi ve akabinde sokağa çıkma yasaklarının olmasının çocukların psikolojisini etkilediğini belirten Uzman Dr. Ahmet Yar; “Sosyal medya ve internetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği bu dönemlerde, çocukların ve gençlerin bu gereçleri yoğun kullanımı, psikoloji üzerinde olumsuz etkilere neden olabiliyor. Ebeveynlerin çocuklarla korona virüsle ilgili konuşmak, virüs ve hastalıkla ilgili neler bildiklerini öğrenmeye çalışarak, varsa yanlış bilgiler ve inançlarını saptamak, doğru bilgilerle değiştirmek kimi yanlış ve çarpıcı bilgilerin çocuklarda oluşturabileceği ek stres yükünü giderecektir.” şeklinde konuştu.
Ebeveynlerin çocuklara pandemi sürecinde destek olmaları gerektiğine dikkat çeken Uzman Dr. Ahmet Yar ebeveynlere seslenerek; “Doğru bilgi edinin ve doğru bilgi aktarın. Virüsü ve alınması gereken önlemleri çocuklara uygun bir şekilde anlatın. Unutursa kızmayın. Yetişkin olarak duygusal sürecinizle model oluşturun. Zihninizi olumlu düşüncelerle meşgul edin. Kontrol hali kontrolden çıkarsa uzman desteği alın.” önerilerinde bulundu.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

DİĞER HABERLER