spot_img
Ana SayfaEkonomiE-TİCARET MARKASI "WEZZOMART" YENİ GİRİŞİMCİLERE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

E-TİCARET MARKASI “WEZZOMART” YENİ GİRİŞİMCİLERE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Anatolia Express sponsorluğunda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda “E-Ticaret” başlıklı bir seminer düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu seminerde, e-ticarette olması gereken tüm detaylar ele alındı, katılımcılar sorularına cevap buldu.
Anatolia Express CEO’su ve Wezzomart Kurucusu Mehmet Ünlü, bölgede edindiği tecrübe ile Türkiye’de üretilen ürünleri ve Türk markalarını, Wezzomart ile uluslararası pazarlardaki müşterilere sorunsuz E-ticaret deneyimi sunarak olumlu bir etki yaratmaya çalıştıklarını aktardı.
Mikro İhracat İş Modeli ile kurulan Online Pazaryeri/Hızlı Kargo hizmetlerinin yer aldığı Wezzomart markasının yeni girişimcilere iş imkanı sağlayacağını söyledi.
BAŞARILI GİRİŞİMCİ MEHMET ÜNLÜ’YE TEŞEKKÜR
Seminerde ilk konuşmayı İTSO Başkanı Levent Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz, “Gelenekselleşen ticaret yerini e ticarete bıraktı. Bizler bu konuda girişimcilere her zaman destek halindeyiz. Mehmet Ünlü Bey’e bu önemli faaliyetten ötürü teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.
GİRİŞİMCİ NASIL BİRİDİR?
Neo Bio Danışmanlık Kurucusu Girişimci/Profesyonel Koç/Eğitmen Suat Yaşar Dikkaya ise, teknolojinin gün geçtikçe insan hayatına entegre olduğunu belirterek, girişimci ve motivasyon hakkında başarılı bir sunum yaptı.
Dikkaya, “Cesur insan hiçbir şeyden korkmayan insan değildir. Girişimci savaşçıdır. Cesaretle, iç sesleri susturuyor. Kurşun gibi iç seslere kulak vermeden yoluna devam ediyor. Girişimci bedel ödüyor, fedakarlık sergiliyor. Çocuğunu göremiyor, seyahatler artıyor. Ama en başından bu bedeli ödemeye razıdır. Korkuyu aşmak budur.. Girişimcilik üretim faktörleri arasında yeni bir iş fikri ile riski göze alarak, diğer üretim faktörlerini bir araya getirerek ve ayrıca yeni istihdam olanakları yaratma imkânı sağlayarak ekonomik büyüme içinde önemli bir role sahiptir. Girişimcilik rekabetçi bir dünyada üretimde, yenilik ya da bir farklılık yaratma sürecidir. Burada önemli olan misyon ve vizyonunuzu belirlemektir. Başarı kıskanılır ama bu süreçte, 20 yıl sonraki halinizi, yani kendinizi kıskanın” dedi.
DOĞRU ÜRÜN, DOĞRU FİYAT
Glob3 Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Kurucusu E-Ticaret Girişimcisi /Eğitmen Muhammet Reşit Akkaya ise dünyada e-ticaret hakkında istatistiklerle ayrıntılı bilgi verdi. E-ticaret girişimcisinin pazara doğru ürünü, doğru fiyatla sunduğu takdirde, e-ticaret sitesinin başarılı olmaması için bir neden olmadığını vurguladı.
Apepsoft Yazılım Kurucu Ortağı Girişimci/Eğitmen Tuğçe Dilem Aytekin de, e-ticaret hacmi, pazarı, gerekli alt yapısı, süreçleri, yazılımlar, ürün ve tedarikçiler ve tüketici analizleri gibi konularda bilgiler vererek, kendi sanal mağazalarını kurmak isteyen katılımcıların merak ettikleri konuları aydınlattı.
BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR!
Seminerde son olarak bir konuşma yapan Anatolia Express CEO’su ve Wezzomart Kurucusu Mehmet Ünlü, önemli bilgiler paylaştı. Mehmet Ünlü, Anatolia Experess ve Wezzomart’ın İskenderun Körfezinin transit lojistiğinin arttırılması, geliştirilmesi üzerine kurulmuş, özellikle Suriye, İran, Irak Türki devletlerine transit lojistiği hizmeti verdiklerini ifade ederek “Buradan yola çıkarak edindiğimiz tecrübelere göre baktık ki bir eksiklik var. Nedir bu eksiklik? İstanbul’daki, Gaziantep’teki, Kayseri’deki, Denizli’deki bir imalatçının, bir mağaza sahibinin, ürün sahibinin, ürünlerini Türkiye’deki müşterisine bir sorun yaşamadığı, E-Ticarete geçebildiği, yurt içinde satabildiğini gördük. Trendyol, hepsiburada gibi platformlar veya Web sitesinden kapıdan kapıya hizmet çok güzel yapılabiliyor. Şimdi Suriye, Irak’a gittiğinizde bu hizmetlerin olmadığını, insanların kaliteli ürünlere ulaşamadığını, kolay alışveriş yapamadığını, bir İstanbul’daki kıyafeti internetten hayranlıkla izlediğini ama alış veriş yapamadığından bahsediyoruz. Biz bunu boşluk olarak görüp, zaten o bölgede güçlü bir altyapıya sahip olan lojistik firması olarak Anatolia Experess ve Wezzomart online Pazar platformunu kurmaya karar verdik” şeklinde konuştu.
BİRÇOK KOLAYLIK SAĞLIYOR
Ünlü, “Tedarikçilerimizin dijitalleşmesini destekleyerek, yerel üreticileri güçlendirerek, herkesin dijital ekonomi ve üretime katılımını savunuyoruz. Amacımız ülkemiz ürün ve markalarını güçlü lojistik altyapımız ve mikro ihracat aracılığıyla yakın coğrafyaya erişilebilir kılmaktır” dedi.
Ünlü, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri için Wezzomart Online Pazaryeri Platformunda birtakım kolaylıklar sağlayacaklarını, E-Ticarete adım atmak isteyenlere ise kurum olarak ücretsiz danışmanlık vereceklerini belirtti. Projede Ticaret Bakanlığı tarafından önceliklendirilen Mikro İhracat iş modelinin kullanılacağını belirten Ünlü, İskenderun esnafının kendi ürettiği veya aracı olarak tedarik ettiği tek bir ürünü bile Irak pazarına ulaştırabileceğini söyledi.
Seminer, katılımcılarla soru cevap şeklinde sürdü.

DİĞER HABERLER